Actualiteiten

uitreiking opbrengst kledingactie

24 januari 2019

Eind december hebben we de opbrengst van onze kledingactie geschonken aan het Campagneteam Huntington.
Het Campagneteam Huntington stelt zich als doel geld in te zamelen voor onderzoek naar deze ziekte en ijvert tevens voor meer bekendheid. We hebben €1723,89 bijeen gebracht.

Film ondernemersprijs Peel & Maas 2015

17 oktober 2015

youtu.be/d3jxlboqobY

4-8-2015 nominatie ondernemersprijs Peel&Maas

4 augustus 2015

Wij voelen ons zeer vereerd genomineerd te zijn voor de ondernemersprijs Peel&Maas 2015.
Vorige week werden we al blij verrast met een enorme taart en gisteren kregen we tijdens een voorbereidende vergadering Sjaan de Haan uitgereikt, symbool van de Kiwanisclub, initiatiefnemers van deze prijs.
Dit jaar is het thema: Ondernemen met mensen, ons op het lijf geschreven.
Voor meer informatie: kijk op www.ondernemersprijspeelenmaas.nl
Op 21 oktober worden in DOK6 in Panningen de prijzen uitgereikt, de ondernemersprijs en daarnaast de RABObank Publieksprijs.

12 juli landelijke open imkerijdag

2 juni 2015

Op 12 juli vindt de landelijke open imkerij dag plaats.
De bijenvereniging Horst,'t Zoemhukske bestaat 100 jaar en ter gelegenheid daarvan organiseren zij o.a. in Peel en Maas een fietstocht met verschillende pleisterplaatsen.
Een van die pleisterplaatsen is onze zorgboerderij. Even uitrusten, een kop koffie en natuurlijk zijn er een paar imkers die u graag tekst en uitleg willen geven over het boeiende bijenbestaan. Een rondwandeling over ons natuurlijk terrein waar de bijenkasten staan is ook een aanrader
U bent van harte welkom!

Kijk voor meer informatie op www.zoemhukske.nl

opening natuur-en landschapsproject Dubbroek

16 juni 2014

Op donderdag 19 juni a.s. wordt het nieuw ontwikkelde natuurgebied bij ZB Dubbroek officieel geopend. U bent welkom om samen met ons tussen 16.30u en 17.15u deZe opening te vieren en een kijkje te nemen in dit mooi stukje natuur.

Samen werken aan natuur.
ZB Dubbroek, de Plattelandsccooperatie , Limburgs Landschap ,IKL, en het Groenplatform Peel en Maas hebben de handen ineen geslagen om het perceel tegenover ZB Dubbroek in te richten. Deze samenwerking is bijzonder omdat zorg, educatie en natuur met elkaar worden verbonden. Clienten van de zorgboerderij onderhouden de boerderij en het aangrenzende landschap en natuurgebied. Het project ligt aan de openbare weg en aan het wandelnetwerk van Peel en Maas. Het natuurgebied is vrij toegankelijk dus loopt u eens binnen!

(overgenomen uit Peel&Maas nieuws 11-6-2014)
Klik op de link voor het filmpje

youtu.be/P3PcvCkweBQ

maart 2013 nieuw kledinghuuske

26 maart 2013

Wij zijn al jaren inzamelpunt voor gebruikte kleding voor Sam's Kledingaktie, voorheen Mensen in Nood.Aanvankelijk dachten wij dat we te ver weg zouden wonen en dat de mensen ons niet zouden weten te vinden. Het tegendeel is waar.
Al die jaren werd de kleding voor het huis in containers gedaan en Frans bracht ze elke dag om kwart voor vier naar een schuur achter het huis. Daar lag het droog. Elke maand komt een steeds grotere vrachtwagen de kleding ophalen met steeds meer moeite om te manoeuvreren tussen alle bebouwsels door. Vandaar dat we voor het huis een prachtig nieuw huuske hebben gebouwd. Beter bereikbaar voor iedereen en het ziet er kleurig uit. Kijk maar!


Foto's